Pochoutka stará jak lidstvo samo


Tedy tím myslíme asi zhruba od středověku, kdy se do našich končin dostala tato zelenina dostala ze vzdáleného amerického kontinentu. Dříve se pěstovaly jako okrasná květina, věděli jste to? Není řeč o ničem jiném než o bramborách. Dnes se podíváme na to, jak uvařit brambory ve slupce, jako se to dělávalo ve starších dobách. Určitě si vzpomenete, jak to bývá ve filmech nebo v knížkách, jak je lidé pekli v ohni, pak loupali a vychutnávali si jejich jedinečnou chuť.

Jednoduchá úprava

Jsou velice oblíbenou přílohou k mnoha různým jídlům, a navíc jejich příprava je poměrně snadná a možná je to pro mnoho z nás jedním z jídel, které jsme se naučili vařit jako první. Pokud je tedy chcete upravovat bez okrajování, je důležité si už při jejich kupování vybrat ten správný druh, kterým je buď typ A nebo typ B. Dále byste je měli trochu opláchnout, pokud jsou ještě pokryté hlínou. Naskládejte je do hrnce a zalijte vodou, dejte je vařit na nejvyšší teplotu, jakmile voda dojde varu, stáhněte teplotu a nechte jenom probublávat kolem patnácti až dvaceti minut. Pak slijte a oloupejte, to bude dobrota!

Liquid Blank Theme By Kozmik. Proudly powered by WordPress